8 Νοε 2016

Αντιρατσιστική σύσκεψη

Καθώς βαθαίνει η οικονομική κρίση παγκόσμια, τροφοδοτεί τους οικονομικούς ανταγωνισμούς και
την εμπλοκή όλο και περισσότερων στρατών στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τόσο στη Συρία όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας. Σπέρνουν έτσι το θάνατο και τη δυστυχία στους άμαχους πληθυσμούς, προκαλούν το ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων.

Τμήμα των προσφυγικών ροών εγκλωβίζεται στη χώρα μας, λόγω της απάνθρωπης αντιδραστικής στάσης του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης μας να κλείνουν τα σύνορα σε πρόσφυγες και κατατρεγμένους, να υψώνουν φράχτες και εμπόδια μόνο στους ανθρώπους ενώ επιτρέπουν ελεύθερα την κυκλοφορία χρήματος.

Η φτώχια, τα συντηρητικά αντανακλαστικά μέρους της κοινωνίας μας και η απότομη αύξηση των κυνηγημένων, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τη μεριά του συστήματος. Είναι το ίδιο που τα προκαλεί, για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, έτσι σπέρνει το ρατσιστικό-φασιστικό του δηλητήριο και την ξενοφοβία με ψευδείς ή παραχαραγμένες ειδήσεις ώστε να στρέφει τους εργαζόμενους ενάντια στα ταξικά μας αδέλφια, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Με εργαλείο, τους πιο πιστούς υπηρέτες της η άρχουσα τάξη, έχει ξαμολύσει το τελευταίο διάστημα τις κάθε λογής φασιστικές ομάδες, ρατσιστικές οργανώσεις και φιλοναζιστικά κόμματα σε νέο πογκρόμ άνανδρων επιθέσεων, σε χώρους φύλαξης προσφύγων και μεταναστών, σε δομές φιλοξενίας, εναντίον αλληλέγγυων που δρούνε σε αυτές, αλλά κυρίως εναντίον των ίδιων των εργατών-μεταναστών και των προσφύγων.

Στο Μενίδι έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα τέτοια κρούσματα ρατσιστικής βίας, στέλνοντας στο νοσοκομείο πακιστανούς εργάτες.

Εμείς, παιδιά και εγγόνια μεταναστών και προσφύγων, με τη νέα μεταναστευτική αιμορραγία τα χρόνια της κρίσης, έχουμε σαν λαός υποφέρει πολλά από 2 παγκόσμιους πολέμους και τη ναζιστική θηριωδία και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

Η Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σωματεία, φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και κάθε κάτοικο της περιοχής μας που δεν ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές, σε σύσκεψη στο χώρο του αυτοοργανωμένου εργατικού-κοινωνικού χώρου «Αντίβαρο», Βουλγαροκτόνου 18 Μενίδι, την Πέμπτη 10/11/2016 στις 7μμ, προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, για να μπει φραγμός σε τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες, να καταδικαστεί ο πόλεμος, ο ρατσισμός και ο φασισμός και το σύστημα που τους γεννά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου